De stofzuiger van de toekomst: minder energieverbruik, meer zuigkracht

Dinsdag 17 oktober 2017 — Vanaf september 2017 geldt in Europa een nieuwe norm voor stofzuigers: om energieverspilling tegen te gaan, bedraagt het maximaal vermogen voortaan 900 watt. Miele, de Duitse fabrikant van kwalitatief hoogstaande huishoudtoestellen, bewijst gelukkig al langer dat het vermogen van een stofzuiger niet zijn zuigkracht bepaalt. Een innoverend ontwerp en vooruitstrevende technologieën doen dat wél...

Innovatie blaast mythe omver

Sinds de jaren ’70 bleef de mythe hardnekkig de ronde doen, maar ondertussen weten we beter. Meer vermogen zorgt er niet voor dat je efficiënter schoonmaakt, het doet vooral je elektriciteitsrekening stijgen. Miele verricht dan ook al jaren onderzoek om deze energieverspilling tegen te gaan. Het resultaat: stofzuigers die aan prestatievermogen winnen door het unieke ontwerp van onder andere stofzuigerbuis en –mond én door de vooruitstrevende technologieën van hun motor en filter. Dit najaar presenteert de Duitse fabrikant met het krachtige PowerLine-assortiment en het ultrazuinige EcoLine-gamma maar liefst twee reeksen uiterst doeltreffende stofzuigers.

Maximale kracht, minimaal verbruik

Met een Miele in huis hoeft de nieuwe norm van 900 watt je geen zorgen te baren. Zelfs niet als je samenwoont met enkele langharige huisdieren of gekozen hebt voor een inrichting met veel tapijt. Daarvoor stelt Miele het PowerLine-gamma voor: een reeks ultradoeltreffende stofzuigers met een maximaal verbruik van 890 watt. Voor wie een toestel verkiest met minimaal energieverbruik (met label A/A+) is er de innoverende EcoLine-reeks. Dankzij hun Power Efficiency-motor en de specifiek ontworpen telescopische buis verbruiken deze toestellen met een grotere luchtstroom toch minder energie. Bovendien garanderen de exclusieve HyClean 4D-stoffilters een verminderde luchtweerstand en een lager energieverbruik, net als een betere geurabsorptie en een langer leven voor je apparaat. Zowel de PowerLine- als de EcoLine-toestellen zijn verkrijgbaar in 3 moderne Miele-tinten: petrol, curry en grafiet.

Europees label schept duidelijkheid

Een gloednieuw Europees label op alle toestellen maakt de consument vanaf september 2017 wegwijs bij het uitkiezen van de juiste stofzuiger. Zo is er de uniforme presentatie van alle parameters, zoals de energieklasse (van D tot A+++) en het jaarlijks energieverbruik (maximum 43 kWh per jaar). Ook het geluidsniveau van maximum 80 dB staat voortaan duidelijk vermeld.