Glamorgan sausages

Duivels lekker veggiegerechtje!

Donderdag 30 juni 2016 — Glamorgan sausages: een traditioneel Welsh gerecht met kaas én prei, de nationale groente van Wales. Veggie, snel klaar én vooral verrassend lekker fingerfood voor een duivelse voetbalavond! 

 

Ingrediënten voor 16 worstjes

3 preiwitten

1 knoflookteentje

140 g paneermeel

140 g  fijn gemalen oude cheddarkaas ( je kan deze ook vervangen door een andere oude kaas)

1 el fijngesneden tuinkruiden

1 el mosterd

2 losgeklopte eieren

Chutney of uienconfituur als dipsausje

 

 

Snij de prei in fijne reepjes en stoom deze 4 minuten op 100 graden in de Miele stoomoven

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden

Meng in een grote kom de gestoomde prei, de  kaas, het paneermeel en de kruiden.

Voeg ook de eieren en mosterd toe en meng goed.

Maak mooie worstjes of balletjes van het deeg.

Leg ze op een bakplaat, draai regelmatig om en bak ze 30 minuten goudbruin in de oven.

Serveer met een duivelse chutney.