Inspiratie nodig voor de match tegen Ierland?

Inspiratie nodig voor de match tegen Ierland?

Duivelse eieren of Shamrock-tortillachips? Aan u de keuze!

Vrijdag 17 juni 2016 —

 

Recept shamrock-tortillachips

Ingrediënten

3 kopjes bloem

1 tl zout

1 tl bakpoeder

1/3 kopje plantaardige olie

1 kopje lauw water

2 handjesvol verse spinazie

 

Werkwijze

  1. Stoom de spinazie in een stoomovenpan met gaatjes gedurende 1 minuut op 120°C of 3 minuten op 100°C.
  2. Mix de spinazie erg fijn met een blender of staafmixer.
  3. Meng zachtjes de bloem, het zout en het bakpoeder met een keukenrobot.
  4. Voeg het water, de fijne spinazie en de olie toe. Mix voor enkele minuten.
  5. Vorm het deeg met de hand tot een mooi deegbal.
  6. Verdeel het deeg in 16 gelijke stukken en maak van elk stukje een balletje en laat 15 minuten rusten.
  7. Verwarm een anti-aanbakpan op de kookplaat op mediumhoog vuur.
  8. Rol een balletjes uit tot een mooie platte tortilla en bak in de pan tot er kleine bruine vlekjes ontstaan.
  9. Bak de tortilla’s één voor één en bewaar ze in een afgesloten doos of zak en begin met de deviled eggs.
  10. Als je "duivelse eieren" klaar zijn, snij je shamrocks uit met een koekjesvorm of met een scherp mes.

 

Recept deviled egg

Ingrediënten

Eieren

Ketchup

Peper en zout

Tabasco

 

Werkwijze

  1. Stoom de eieren in een stoomovenpan met gaatjes gedurende 6-8 minuten.
  2. Koel onmiddellijk af onder de koude kraan.
  3. Verwijder de schaal van de eieren en snij ze in 2 (in de lengte).
  4. Verwijder voorzichtig de dooiers. Meng de dooiers met tomatenketchup en de kruiden. Allemaal naar smaak.
  5. Vul de halve eieren terug met het dooiermengsel.