Lekker, gezond en helemaal homemade koken tijdens de vakantie!

Donderdag 6 juli 2017 — Gek van kamperen of absolute fan van een huisje huren in Frankrijk, maar geen fan van maaltijden uit blik of élke dag barbecue? Ga de dagen voor je op vakantie vertrekt thuis in de keuken aan de slag en maak makkelijke gerechten die iedereen lust. Verpak ze met de vacuümlade van Miele en warm ze op tijdens je vakantie voor een heerlijke maaltijd. Lekker, gezond én homemade.

Recept 1. Cheesecake in een bokaaltje

 

Ingrediënten

180 g gemalen speculoos
500 g verse koude roomkaas
250 ml vanilleyoghurt
1 blikje gecondenseerde melk
1 bokaaltje met draaideksel

 

Werkwijze

THUIS:

1. Maak dulce de leche in de stoomoven: plaats een blikje gecondenseerde melk met suiker in de stoomoven gedurende 2 uur op 100°C.  Laat afkoelen.

2. Maal de speculoos erg fijn.

3. Meng de roomkaas met de vanilleyoghurt.

4. Leg een rijkelijke laag speculoos op de bodem van het bokaaltje.

5. Schep een dikke laag roomkaas- en yoghurtmengsel op de speculoos.

6. Sluit af met een laag dulce de leche.

7. Sluit het bokaaltje af met het deksel.

8. Plaats het bokaaltje in de vacuümlade en trek vacuüm op de laagste vacuümstand.

 

Tip: Wil je graag een kinderversie? Meng M&M’s onder de koude roomkaas. Zo krijg je een leuke en lekkere regenboogversie.

 

OP DE CAMPING:

1. Bewaar koel tijdens het kamperen.

2. Open het bokaaltje en tast toe! Smakelijk!

 

Recept 2. Capri sun voor volwassenen

Ingrediënten

200 g suiker
80 ml water
2 l water
Sap van min. 4 citroenen, naar smaak
Vodka naar smaak

 

 

Werkwijze

THUIS:

1. Meng de suiker en 80 ml water in een klein kookpotje en warm op een zacht vuurtje op.

2. Laat het mengsel inkoken tot een siroop. Zorg ervoor dat het mengsel niet verandert in karamel.

3. Laat de siroop afkoelen.

4. Meng de siroop, water, citroensap, vodka in een grote maatbeker.

5. Maak van een vacuümzak kleinere zakjes, ter grootte van een caprisun-zakje, door extra sluitingen te maken.

6. Plooi de rand van de kleinere zakjes om en vul voor max. 2/3.

7. Sluit de zakjes met de vacuümlade, kies voor de hoogste smeltstand sluitingsstand is beter en kies voor de laatste vacuümstand.

 

OP DE CAMPING:

1. Bewaar koel tijdens het kamperen.

2. Knip voorzichtig een klein sneetje in het zakje, bovenaan of in een hoekje. Steek een rietje in de opening.  Cheers!

 

Recept 3. Omelet in een zakje

Ingrediënten

2 sneetjes hesp
1 el bieslook
1 el groene paprika
1 el tomaat
2 grote eieren
Een scheutje melk
2 el gemalen kaas
Peper en zout

 

Werkwijze

THUIS:

1. Snij de hesp, bieslook, paprika en tomaat fijn.

2. Meng de eieren met de melk.

3. Kruid met peper en zout.

4. Plooi de rand van het vacuümzakje om.

5. Giet het eimengsel in het vacuümzakje.

6. Voeg de paprikablokjes, hesp, bieslook, gemalen kaas en tomatenblokjes toe.

7. Sluit de zak met de vacuümlade. Kies de hoogste sluitingstand en de middelste vacuümstand.

 

OP DE CAMPING:

1. Bewaar koel tijdens het kamperen.

2. Plaats een kookpot met water op het kampvuur, de bbq of het kookvlak.

3. Breng het water aan de kook, haal bij het bereiken van het kookpunt de pot van het vuur en laat even afkoelen.

4. Leg de zak in het water gedurende 15 minuten.

 

Handige tips & trics

Dankzij de sous-vide van Miele en deze handige tips en trics wordt je kampeertrip nog makkelijker.

1. Kook er de dagen voor je kampeertrip lustig op los en maak lekkere en makkelijke klassiekers zoals spaghettisaus, chili con carne en soep. Op jullie kampeertrip hebben jullie gezonde, zelfgemaakte gerechten bij de hand die je enkel maar moet opwarmen.

2. Verpak ‘1-maaltijd’ porties zout, peper en andere kruiden in een gewoon rietje. En trek vacuüm met de sous-vide.

3. Elke dag een kopje geurende verse koffie vol aroma? Vacuüm dagelijkse porties gemalen koffie in.

4. De sous-vide hoef je niet alleen voor de keuken te gebruiken. Ook voor je dagelijkse hoeveelheden shampoo, douchegel of tandpasta is deze lade superhandig.

 

5 voordelen van vacuümgaren met de sous-vide van Miele

1. Vacuümgaren heeft als voordeel dat alle smaken, aroma's en vocht niet uit de zakjes en dus je gerechten kunnen ontsnappen. Je maaltijden hebben altijd een intense smaak omdat ze doordrongen zijn van kruiden en specerijen.

2. In de Miele-vacuümlade worden zuurstof en lucht uit vacuümzakjes gezogen. Waardoor je je levensmiddelen langer houdbaar houdt.  

3. Weg met morsen! Je verpakt alles snel en makkelijk, zonder risico op morsen of lekken bij het koel bewaren. Jouw ijskast blijft spik en span.  Bovendien kun je de handige, gesloten zakjes overal mee naartoe nemen en hoef je niet te vrezen voor lekkende plastic potjes…

4. Win plaats in je ijskast en diepvries, want dankzij de vacuümzakjes hoef je niet langer plastic potjes of aluminiumbakjes te stapelen.

5. Maak de porties zo groot en zo klein als je wilt. Een vacuümzak kan makkelijk onderverdeeld worden in meerdere porties. Verpak je gekochte voedingsmiddelen in handige porties en vries eventueel in.

Cheesecake en bocal
Capri Sun pour adultes
Omelette en sachet