Miele stelt voor de W1 met MobileControl: ‘de beste wasmachine ooit’

Dinsdag 3 februari 2015 — Met zijn nieuwe blikvanger, de W1 met MobileControl of intern bekend als de WMV 960 WPS, belooft de fabrikant van huishoudapparaten zijn klanten een ongekende combinatie van energiezuinigheid, superieure wasprestaties en gebruiksgemak. 

En inderdaad, het nieuwste paradepaardje uit Duitsland haalt met verve de criteria voor een A+++ label doordat het toestel bijna 40 % minder energie verbruikt dan de criteria voor A+++ en dit in een programma van minder dan 3 uur. En wie gehaast is, kan zijn was in minder dan een uur laten draaien – zonder dat de was daarom minder proper of hygiënisch is. Het QuickPowerWash-programma van Miele is niet zomaar een kort programma: de wasprestaties worden volgens de relevante normen als klasse A gehomologeerd.

De ‘W1 Prestige’ draait tot 1600 tpm en heeft een laadvermogen van 9 kg. ‘Die combinatie van een laag verbruik, superkorte draaitijden en hoge laadvermogens kan alleen Miele verwezenlijken’, aldus Reinhard Zinkann.

Deze nieuwe wasmachine onderscheidt zich ook van andere machines op de markt door tal van nieuwe functies. Denk maar aan het intuïtieve ‘XL Tronic’-touchscreen, de EcoFeedback-functie, TwinDos en een wastrommel met het SoftCare-patent die extreem voorzichtig omspringt met verschillende stoffen waardoor er minder nood is aan strijken. TwinDos is ’s werelds eerste geïntegreerd doseersysteem voor vloeibare wasmiddelen, bestaande uit een dubbel doseersysteem voor vloeibaar wasmiddel, waarmee je zowel witte als gekleurde kledij weer helemaal proper krijgt zonder dat je manueel wasmiddel moet toevoegen. Je kunt hiervoor gebruik maken van de speciale wasmiddelen van Miele of kiezen voor regulier vloeibaar wasmiddel of wasverzachter.

En natuurlijk beschikt de W1 met MobileControl ook over een conventionele wasmiddellade. Deze wasmachine vormt bovendien het perfecte koppel met de droogautomaat TMV 840 WPS. Net zoals de W1 kreeg deze machine ook het A+++ label voor energiezuinigheid en kan ze bogen op een laadvermogen van 9 kg.

Miele versterkt zijn leiderspositie op het vlak van domotica

Samen met 400 andere Miele-toestellen zijn de nieuwe modellen uit de W1/T1-reeks op het netwerk aansluitbaar en kunnen ze gecontroleerd en zelfs bediend worden via een smartphone of tablet. Om de MobileControl functie te gebruiken dient u te beschikken over een communicatiemodule XKM 3002 en een Miele Gateway XGW 3000. Miele is niet alleen al het langst actief op het vlak van netwerktoestellen, maar beschikt ook over het meest uitgebreide en diverse portfolio.

Miele W1 met MobileControl
Miele W1 met MobileControl
Miele W1 met MobileControl
Miele W1 met MobileControl
Miele W1 met MobileControl