Ook nog een hele mand chocolade paaseitjes over?

Miele verklapt je graag twee overheerlijke recepten!

Dinsdag 18 april 2017 — Zin om een origineel recept te maken met alle chocolade konijnen, kippen of eieren die nog overblijven na dit Paasweekend? 

Miele geeft je alvast 2 ideetjes om ze te verwerken tot een verrassend chocoladedessert! Eentje in de stoomoven en het andere op een inductieplaat. Allebei super lekker! 

Gestoomd chocoladegebak

Ingrediënten

200g chocolade paaseieren, puur

100g boter

4 eieren

100g fijne suiker                        

Werkwijze

Breek de paaseieren in stukken. 

Smelt de boter samen met de chocoladestukken gedurende 3 minuten op 100°C, in een stoomovenpan zonder gaatjes, in de Miele stoomoven.

Klop de eieren en de fijne suiker tot een smeuïge massa.

Meng het boter-chocolademengsel goed na het stomen.

Meng het chocolademengsel met het eiermengsel tot een homogene massa.

Giet het beslag in een platte porseleinen stoomovenschaal. Dek af met hittebestendige folie.

Stoom het beslag gedurende 8 min. op 120°C in de Miele steamer of gedurende 24 min. op 100°C in de Miele stoomoven .

Serveer met heerlijk vers fruit of een romige bolletje ijs.

 

 

Chocolade met studentenhaver

Ingrediënten

400 g gebroken chocolade paaseieren

200 g ongezouten notenmix en/of gedroogde vruchten

1/2 tl cayennepeper

1 tl kaneel

2 kruidnagels

1/2 tl grof zeezout

Werkwijze

Meng de specerijen.

Hak de noten en vruchten grof tot de gewenste grootte.

Smelt 2/3 van de chocolade au bain-marie op het Miele kookvlak.

Laat ze rustig smelten tot de chocolade gesmolten is en mooi blinkt. Neem van het vuur.

Voeg de overbleven chocolade bij de gesmolten chocolade en meng goed.

Voeg een beetje van de specerijen toe aan de chocolade en proef. Voeg eventueel meer specerijen toe naar smaak. De bedoeling is dat je een smaakbom met een ‘kick’ op het einde krijgt.

Meng een stuk van de noten en vruchten onder de chocolade.

Stort de chocolade op een ovenplaat met bakpapiertje uit. Strijk open tot een mooi effen vlak.

Bestrooi met de rest van de noten, vruchten en eventueel specerijen.

Laat de chocolade rustig opstijven in een koele ruimte. Breek nadien in porties.

 

 

Miele stoomoven
Gestoomd chocoladegebak by Miele
Chocolade met studentenhaver by Miele
Miele stoomoven
Miele stoomoven
TwoInOne Miele inductieplaat