Persbericht Batibouw 2015 - Miele toont revolutionair toestel op Batibouw

Een uniek keukentoestel dat alle voordelen verenigt van stoomkoken en een microgolfoven in één compact design.

Dinsdag 27 januari 2015 — Kookplaten prijken ontegensprekelijk op de eerste plaats als het gaat om de meest gebruikte elektrische kooktoestellen, op de voet gevolgd door ovens, microgolfovens en stoomovens. Gezien de beperkte ruimte in tal van keukens, valt de keuze vandaag nagenoeg altijd op het ene óf het andere apparaat. De nieuwe stoomoven DGM 6800 van Miele maakt een einde aan dit dilemma: een 100% stoomoven en een 100% microgolf in één toestel. Beschikbaar van april op de Belgische markt.

Meer dan negen op tien klanten van Miele zouden graag een tweede inbouwtoestel hebben in hun keuken. Over het algemeen zijn ze echter verplicht om te kiezen tussen een stoomoven en een microgolf. « De DGM 6800 vormt de ideale oplossing omdat hij het gemak van een microgolfoven koppelt aan de bereidingskwaliteit van onze stoomovens, » verklaart Chris Vangrunderbeek, Marketing Director Miele Belgium. Voor Vangrunderbeek staat het potentieel van dit nieuwe toestel vast, aangezien het de beide disciplines combineert zonder compromissen te vergen of te beknibbelen op de kwaliteit die inherent is aan Miele.

 

Knap staaltje van technisch vernuft

De energievoorzieningen van de stoomoven en die van de microgolffunctie zijn diametraal tegenovergesteld. De ingenieurs van Miele moesten dus meerdere technische uitdagingen overwinnen. Zo moest bijvoorbeeld de deur van het toestel zodanig ontworpen worden dat elk verlies van hyperfrequenties wordt voorkomen. Tegelijk moest ze blijvend verhinderen dat er stoom zou ontsnappen. De behuizing van een Miele-stoomoven is altijd vervaardigd uit roestvrij staal. Dat materiaal voldoet aan Mieles criteria inzake levensverwachting, met name 20 jaar bij blootstelling aan stoom. Maar metaal veroorzaakt elektrische bogen en vonkjes in een microgolfoven. Miele heeft dit probleem opgelost door gebruik te maken van siliconenvoegen die de behuizing in roestvrij staal op efficiënte wijze scheiden van de laterale roosters in roestvrij staal.

 

Om stoom te produceren, benut Miele de MultiSteam-technologie, die is gekend van de andere Miele stoomovens: een krachtige externe stoomgenerator (3,3 kW) en acht stoomingangen op het achterste paneel binnenin de oven. Resultaat: een snelle en uniforme aanmaak en verspreiding van de stoom. De microgolfoptie biedt 7 vermogensniveaus (max.   1000 W). Het toestel beschikt ook over een aantal bijzondere functies zoals bv. een QuickStart-functie (om heel eenvoudig chocomelk op te warmen) of een automatisch programma voor popcorn.

 

Lekkere gerechten op tafel toveren, een fluitje van een cent...

De DGM 6800 omvat meer dan 150 automatische programma’s die makkelijk instelbaar zijn dankzij de zoekfunctie op de M Touch-display. De gebruiker kan 20 programma’s instellen en registreren. De personalisatie van de programma’s vormt een praktisch voordeel van de DGM 6800, want door de samenvoeging van beide werkwijzen kan de snelheid van een microgolfoven worden gekoppeld aan de uitzonderlijke kwaliteitseigenschappen van stoomkoken. Zo kan men met één samengesteld programma voedsel ontdooien en bereiden.

Een voorbeeld: een stoofpotje of soepje ontdooien en opwarmen kan met behulp van een uniek programma dat hyperfrequenties en stoom afwisselt. Tijdwinst verzekerd! De tandem van hyperfrequenties en stoom biedt ook de mogelijkheid om gerechten op te warmen omdat de stoom belet dat de voedingswaren uitdrogen.

 

Praktische informatie

De nieuwe stoomoven met microgolffunctie van Miele is een inbouwapparaat dat kan worden geplaatst in een nis van 45 cm hoogte. Het is binnen het PureLine-design verkrijgbaar in roestvrij staal en in de kleuren obsidiaanzwart en briljant wit. Bovendien bedien je hem zoals een smartphone dankzij de reeds gekende en unieke M-touch display.

Het toestel zal in april worden gelanceerd op de Belgische markt.

 

Batibouw, Paleis 11.

 

 

 

Aanbevolen verkoopprijs Miele DGM 6800: 3.499 euro
Aanbevolen verkoopprijs Miele DGM 6800: 3.499 euro
Aanbevolen verkoopprijs Miele DGM 6800: 3.499 euro