​WERELDPRIMEUR TE TIENEN:

Miele Professional installeert de allereerste hoogtechnologische, mobiele sterilisatie-unit op de parking van het RZ Heilig Hart Tienen

Maandag 27 juli 2015 — Begin augustus start het RZ Heilig Hart Tienen met de grondige renovatie van haar centrale sterilisatieafdeling. Het ziekenhuis moest dan ook op zoek naar een betrouwbare oplossing om tijdens de werken de continuïteit van het ziekenhuis te kunnen garanderen.

Erik van der Valk, Directeur Miele Professional België: “Zo’n twee jaar geleden heeft het ziekenhuis ons gevraagd een oplossing te zoeken om tijdens de renovatiewerken van de sterilisatieafdeling de continuïteit van de activiteiten in het operatiekwartier en de technische onderzoeken te kunnen garanderen. Vandaag zijn wij bijzonder verheugd te kunnen aankondigen dat Miele Professional er als allereerste fabrikant in geslaagd is een hoogtechnologische, uiterst betrouwbare mobiele unit voor sterilisatie buiten de ziekenhuismuren te ontwikkelen.”

Miele Professional heeft de unit ontworpen in voortdurend overleg met alle betrokken departementen van het ziekenhuis. Alle leidingen, nutsvoorzieningen en sterilisatietoestellen zijn in de fabriek gemonteerd en de 3 aparte units werden per speciaal transport naar Tienen vervoerd waar ze ter plekke naadloos aan elkaar werden gemonteerd.  Na de keuring door een onafhankelijke instantie zal de allereerste mobiele sterilisatie-unit begin augustus in gebruik worden genomen.

Yolande Van Eynde, Account Manager Miele Medical Professional: “Toen we de initiële vraag van Tienen kregen, hadden we geen pasklare oplossing voor hun probleem. Maar bij Miele Professional gaan we steeds op zoek naar een volledige projectbenadering op maat van de klant. Dankzij de intense samenwerking tussen onze researchafdeling en het ziekenhuis van Tienen zijn wij er in geslaagd een unit te creëren die voldoet aan alle richtlijnen en standaarden van de Europese ISO-normen. Speciale sluizen, optimale luchtbeheersing, aandacht voor ruimte en daglicht, maar ook brandveiligheid en ergonomisch meubilair... trouw aan het Miele motto Immer Besser beschikt het ziekenhuis van Tienen nu over een innovatieve en veilige oplossing voor haar sterilisatieactiviteiten tijdens de renovatiewerken.”

Een mobiele sterilisatie-unit buiten de ziekenhuismuren is een uniek concept dat ongetwijfeld navolging zal krijgen in de sector. Wereldwijd botsen ziekenhuizen die hun sterilisatieafdeling willen vernieuwen namelijk op hetzelfde probleem als in RZ Heilig Hart Tienen. Er is meestal geen ruimte in het ziekenhuis zelf die geschikt is om tijdelijk naar uit te wijken met de sterilisatieactiviteiten.

©Miele Professional
©Miele Professional
©Miele Professional
©Miele Professional
©Miele Professional
©Miele Professional